زندگاني کريمه اهل بيت«س»، علی اکبر مهدیپور، قم: نشر حاذق، چاپ اول، ۱۳۸۰٫ آرزو بهشتی علی اکبر مهدی پور، کتاب«زندگانی کریمه اهل بیت«س» » را در دوازده فصل، منتشر کردهاست. کتاب با معرفی شخصیت برجسته حضرت معصومه«سلاماللهعلیها»، نسب شریف، تاریخ تولد و وفات ایشان آغاز شدهاست. فضیلت زیارت حضرت معصومه«سلاماللهعلیها» ورودی به بحث تحقیقی زيارتنامه […]
زندگاني کريمه اهل بيت«س»، علی اکبر مهدیپور، قم: نشر حاذق، چاپ اول، ۱۳۸۰٫
آرزو بهشتی
علی اکبر مهدی پور، کتاب«زندگانی کریمه اهل بیت«س» » را در دوازده فصل، منتشر کردهاست. کتاب با معرفی شخصیت برجسته حضرت معصومه«سلاماللهعلیها»، نسب شریف، تاریخ تولد و وفات ایشان آغاز شدهاست. فضیلت زیارت حضرت معصومه«سلاماللهعلیها» ورودی به بحث تحقیقی زيارتنامه حضرت و بررسی سند زیارتنامه است.
بیان رابطه حضرت معصومه«سلاماللهعلیها» و حضرت رضا«علیهالسلام» در فصل از میلاد مسعود تا اجل موعود بخش دیگر کتاب «زندگی کریمه اهل بیت«س» است.
تاريخچه حرم مطهر حضرت معصومه«سلاماللهعلیها» حلقه اتصال فصلهای کتاب با شهر مقدس قم است.
چهل حديث پيرامون قم و اهل قم و قم و پيرامون فصلهای اختصاصی کتاب در مورد این شهر است.
مهدی پور در فصل طلوع خورشيد امامت از افق قم، به بیان رابطه میان حضرت ولی عصر«عجالله تعالی فرجه الشریف» و حضرت معصومه«سلاماللهعلیها» پرداخته است و در ابتدای این فصل آمده است: بسياري از علماي برجسته و سالكان شايسته، به هنگام تشرف به پيشگاه خورشيد فروزان جهان هستي و يا در مكاشفات و منافات صادقه، خورشيد جهانتاب امامت را ديده اند كه از افق كريمه اهلبيت حضرت معصومه(ع) طالع شده، سرزمين قم را با نور خود، كران تا كران منور نموده است و اين نشانگر عنايات ويژه حضرت ولي عصر ـ ارواحنا فداه ـ به عمه گرامي اش حضرت معصومه(ع) مي باشد.
كتابشناسي قم و حضرت معصومه«سلاماللهعلیها» آخرین فصل این کتاب را تشکیل میدهد.
علیاکبر مهدیپور، ۲۷۸با ذکر ۲۷۸ ارجاء، نشان داده است که نگاهی تحقیقی به این موضوع داشته و پایان بخش کتاب، منابع و مآخذ آن است که در آن کل کتابهای استفاده شده در طول فصول بیان شده است.
یکی از فصول جالب این کتاب، که به نوعی تفاوت آن را از دیگر کتب پیرامون زندگی نامه حضرت معصومه«سلاماللهعلیها» نشان میدهد فصل ششم آن(سند زیارتنامه) است.
در بخشی از «سند زيارتنامه» آمده است: علامه مجلسي علاوه بر دائره المعارف بزرگ”بحارالأنوار” در كتاب ارزشمند”تحفه الزائر” نيز اين حديث شريف مشتمل بر زيارتنامه را از امام رضا(ع) نقل فرموده است…
بعد از علامه مجلسي، شخصيت برجسته جهان تشيع، مرجع والا مقام آيه الله”آقا جمال خوانساري” متوفاي ۱۱۲۵ هـ . اين حديث را در كتاب”مزار” خود آورده، از آن”روايت معتبر” تعبير كرده]است[…
بعد از آقا جمال، پژوهشگر بزرگ، آيه الله حاج سيد حيدر كاظمي، متوفاي ۱۲۶۵ هـ . در كتاب پر ارج”عمده الزائر” زيارتنامه حضرت معصومه(ع) را آورده است…
و اما ديگر رجال حديث، كه عبارتند از: علي بن ابراهيم، ابراهيم بن هاشم و سعد بن سعد احوص، هر سه از اصحاب برجسته امامان و مورد عنايت حضرات معصومين(ع) ميباشند…
/انتهای متن/.
پاسخ دهید